میوه گوجه فرنگی گلخانهای نه تنها بخشی جدایی ناپذیر از غذاهای سراسر جهان است، بلکه به عنوان یک غذای اصلی برای بسیاری از کشورها نیز خدمت می کند.
سطح زیر کشت جهانی و کل تولید گوجه فرنگی طی سال 2018 به ترتیب 76/4 میلیون هکتار و 25/182 میلیون تن بود (FAOSTAT، 2020).
گوجه فرنگی به عنوان منبعی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، محتوای فنولیک، گروه های فلاونوئیدی، فیبرهای غذایی، پروتئین ها و تعداد زیادی از ترکیبات آنتی اکسیدانی، به ما کمک می کند تا به طور موثری با بسیاری از انواع سرطان مبارزه کنیم (تیلاهون و همکاران، 2017).
علاوه بر این، خطر ابتلا به فشار خون و سایر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد (چنگ و همکاران، 2017).
گوجه فرنگی یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان های طبیعی است. بنابراین، خواص مفید گوجهفرنگی عمدتاً به طیف متنوعی از فعالیتهای آنتیاکسیدانی، شیمیپیشگیرانه و ضد تکثیر آنتیاکسیدانهای غذایی آن نسبت داده میشود (چلیک و همکاران، 2017).
این ترکیبات برای کاهش اثرات نامطلوب گونههای اکسیژن فعال (ROS) تولید شده در طی واکنشهای متابولیک طبیعی مانند تنفس سلولی و فتوسنتز، به دلیل استرسهای محیطی یا تابش اشعه ماوراء بنفش شناخته شدهاند (Foyer, 2018).
این ROS باعث آسیب های اکسیداتیو جدی به لیپیدها، DNA، کربوهیدرات ها و پروتئین ها در بدن ما می شود (Yang et al., 2019).
برای رسیدگی به تقاضای رو به رشد آنتیاکسیدانهای طبیعی ترجیحاً گیاهی در سرتاسر جهان، به نظر میرسد که مناسب است صنایع مربوطه را با دانش الگوی تغییرات در خواص تغذیهای و عملکردی محصولات تازه در طول رشد، نمو و رسیدن و چگونگی اینها تجهیز کنیم.
تغییرات بر کیفیت و ماندگاری آنها در طول نگهداری تأثیر می گذارد.
تحقیق حاضر بر تجزیه و تحلیل فعالیت آنتی اکسیدان های رژیم غذایی در رویدادهای مختلف رسیدن در میوه گوجه فرنگی “رز قرمز” که در شرایط گلخانه ای رشد می کند، متمرکز شده است.
رفتار انباری میوه گوجه فرنگی در رابطه با خواص ارگانولپتیکی و بافتی آن نیز مشاهده شد. نتایج حاصل از این تحقیق همچنین ممکن است به ارائه یک پایگاه سیستماتیک اطلاعات برای تولید/فرموله کردن غذا یا محصولات غذایی مبتنی بر گوجه فرنگی با ویژگی های عملکردی بهتر کمک کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.